Pil – low talk

0 komentara

Dnevna soba je izuzetno bitan segment uređenja stambenog prostora, kako u funkcionalnom, tako i u estetskom smislu, budući da se radi o prostoriji koja sjedinjuje multifunkcionalan namještaj i reprezentativan dizajn. Tu se odmaramo nakon napornog radnog dana, družimo s obitelji i prijateljima, smijemo i zabavljamo, a funkcionalna podloga, za sve navedene aktivnosti, upravo je namještaj.

Ako zamislimo da je dnevna soba – pozornica, kojem komadu namještaja bi dali glavnu ulogu u toj predstavi svakodnevnice? S obzirom na široki raspon aktivnosti u kojima sudjeluje, glavna uloga u dizajnu dnevne sobe pripada sjedećoj garnituri. Po danu – ona je središte druženja, po noći – oaza odmora. Bilo da se radi o sofi, dvosjedu, trosjedu ili kutnoj garnituri, sjedeća garnitura je odavno predmet pažnje i kreativnosti dizajnera. Zahvaljujući unaprjeđenju materijala i proizvodnih procesa, dizajnerske ideje je sve lakše realizirati, a kupcima je na raspolaganju sve bogatiji izbor.

Govorimo li o sjedećim garniturama, svakako treba istaknuti Kvadru, domaću tvrtku koja se već nekoliko godina uspješno bavi dizajniranjem, proizvodnjom i prodajom ojastučenog namještaja. Inspirirana razvojem dizajna i obogaćivanjem stambenih prostora, Kvadra surađuje s brojnim talentima te, na taj način, na tržištu sjedećih garnitura predstavlja „kroativne“ ideje. Jedan od „kroativnih“ proizvoda predstavljamo u nastavku teksta.

Multifunkcionalna sofa Pil-low

Budući da u urbanim područjima prevladavaju stambeni interijeri manjih kvadratura, multifunkcionalan namještaj postaje „uvjet bez kojeg se ne može“. Osluškujući želje kupaca na domaćem i stranom tržištu, kreativne snage multidisciplinarnog dizajn studija Redesign i hrvatskog brenda Kvadra – osmislile su i proizvele multifunkcionalnu sofu Pil-low. Gledano iz perspektive praktičnosti, ova inovativna sofa ima trostruku funkciju: sjedenja (u položaju sofe), ležanja (u položaju kreveta) i pohrane (ladica je dostupna u prvoj fazi otvaranja). Jastuk, osim dekorativne uloge, ima i dvostruku ulogu u optimizaciji funkcionalnosti – unaprjeđenje kakvoće sjedenja, kao i proširenje ležaja. Upravo zbog njene praktičnosti, multifunkcionalna sofa Pil-low je odličan odabir i kao dodatni ležaj u dječjoj sobi.
Treba spomenuti da je metamorfoza sofe u krevet vrlo jednostavna, zahvaljujući inovativnom mehanizmu koji to omogućuje. Konstrukcija od masivnog drva je pokazatelj čvrstoće i prirodnosti sofe Pil-low, a njeni leđni jastuci te jastuci za sjedenje, izrađeni su od hladne pjene, stoga se odlikuju antialergijskim i higijenskim svojstvima.

Gledano iz dizajnerske perspektive, jednostavne i ravne linije sofe Pil-low su dobrodošle u svakom modernom interijeru, štoviše, elegancija suvremenog namještaja očitava se upravo u jednostavnosti oblika. Tkanina, korištena za presvlaku, dostupna je u nekoliko boja, kao i šavovi te nogice. Sve navedeno postavlja solidan temelj za stilski izričaj prilikom dizajna vašeg interijera.

Primjerice, preferirate li racionalne stilove, poput tehnološkog, očekuje vas presvlaka u neutralnim tonovima, poput, sive ili crne. S druge strane dizajnerskog spektra, umjetnički „štih“ interijeru će dati ljubičasta tkanina ili žute nogice. Izbor je na vama. Kako glasi vaša dizajnerska priča? Ispričajte nam, vrlo rado bismo je čuli. Kao što smo rekli na početku, druženje je primarna funkcija dnevne sobe i sjedeće garniture. Kvadra vas poziva u svoje prodajne salone, na druženje sa sofom Pil-low, tj. na „Pil-low talk“.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *