Sjedeće garniture na razvlačenje

0 komentara

Sjedeće garniture na razvlačenje idealne su u nekoliko scenarija. Na primjer, ako živite u garsonijeri. Zatim, ako imate veliku obitelj, a mali stan te vam dnevna soba služi kao spavaća soba jer su sve ostale spavaće sobe popunjene. Sjedeće garniture na razvlačenje vam mogu koristiti i ako nemate mjesta za gostinjsku sobu, a želite biti spremni jer planirate imati goste preko noći. Ovo se odnosi na osobe koje imaju obitelj i prijatelje koji žive u drugim gradovima i one koji vole priređivati tulume te znaju da će uvijek netko morati prespavati.

Sjedeće garniture na razvlačenje patentirane su 1899. godine. Izumitelj je afroamerikanac Leonard C. Bailey koji je garnituru izumio iz nužde. Naime, sa ženom je živio u malom stanu s jednom spavaćom sobom i kad su im u posjetu došli ženini roditelji, bili su prisiljeni svi spavati u istom krevetu. Nakon nekoliko dana gužvanja, Leonardu je dojadilo i kao rezultat je nastala prva sjedeća garnitura na razvlačenje – metalni okvir koji se mogao sklopiti i preklopiti madrac.

Patent za prvi sklopivi krevet

Vratimo se u sadašnjost. Sjedeće garniture na razvlačenje danas imaju dvostruku funkciju. Preko dana se koriste za sjedenje i uživanje u svakodnevnim obiteljskim aktivnostima kao što su čitanje, slušanje glazbe, gledanje televizije, razgovor, druženje, zabavljanje gostiju itd.

Tijekom noći sjedeće garniture na razvlačenje transformiraju se u udoban krevet. Kvadra Design sjedeće garniture na razvlačenje koriste visoko kvalitetne madrace od hladne pjene kako bi omogućili što kvalitetniji noćni odmor.

Madraci od hladne pjene imaju mnoge prednosti. Postupak kojim se izrađuju bazira se korištenju vode te madrac od hladne pjene ne koristi štetne kemikalije. Zbog svoje strukture koju čine poluotvoreni i neujednačeni mjehurići, ovi madraci su veoma elastični i imaju odlična mikroklimatska svojstva, što znači da je madrac cijelo vrijeme hladan i suh. Sve sjedeće garniture na razvlačenje iz Kvadra Design asortimana imaju madrac koji je na površini mekan na dodir, ali dovoljno čvrst kako bi pružio kvalitetnu potporu kralježnici. Hladna pjena je otporna na ugibanje i deformacije te otporna na mikroorganizme. Zato su madraci od hladne pjene posebno pogodni za osobe koje imaju problema s alergijama. Hladna pjena se teško prlja i lako održava.

Prvi korak kupnje novog komada namještaja jest da odredite s kojim budžetom raspolažete. Prije nego što sjedeće garniture na razvlačenje napuste salon namještaja i krenu prema vašem domu, potrebno je imati na umu nekoliko stvari. Prvo, dobro izmjerite prostor u koji će doći sjedeće garniture na razvlačenje. Imajte na umu da morate izmjeriti veličinu sjedeće garniture u sklopljenom i u razvučenom stanju. Slobodno u dućanu isprobajte svoju novu garnituru. Isprobajte madrac, sustav razvlačenja. Provjerite materijal od kojeg je načinjen okvir (mora biti kvalitetan) te je li mehanizam za izvlačenje jednostavan i dobro sastavljen.

Sjedeće garniture na razvlačenje dolaze u nekoliko veličina:3sjed i 3,5sjed te damski ležaj. Nakon što ste odlučili koju veličinu garniture trebate, dolazi na red posljednji korak, odabir boje i uzorka vaše nove garniture.

Imajte na umu da su sjedeće garniture na razvlačenje udobnije ili za sjedenje ili za spavanje, pa razmislite o tome koja je primarna namjena vaše nove sjedeće garniture: sjedenje ili spavanje. Kvadra Design ipak misle na oboje. Tako je svaka sjedeća garnitura na razvlačenje udobna za sjedenje dok komfor kod spavanja garantira kvalitetan i udoban madrac od hladne pjene.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *